Kako odoljeti jednoj od omiljenih grickalica, čipsu, a istovremeno ne strahovati za zdravlje i debljinu? Lako, kušanjem čipsa od jabuke, koji je jučer na ovotjednom Zelenom četvrtku ponudio Ivan Pelin, vlasnik istoimenog OPG-a.

Ono što je posebno zanimljivo jest suradnja s klasterskom inicijativom iz Zagreba, kojom su slobodni kapaciteti, odnosno dio opreme, ustupljeni našim proizvođačima. Zanimljivo je da Pelin nije imao svoju vlastitu sušaru, cijena usluge bila je visoka, a bilo je problema i s pakiranjem te s distribucijom. No, iako nema ni danas vlastitu sušaru, povezao je istočni dio sa zapadnim dijelom Hrvatske i uspio.

– Do kraja rujna planira se također organizirati preradu voća i povrća i ovo je lijep primjer da je proizvođač pokušao još prije nekoliko godina realizirati svoju zamisao i u tome je sad uspio. Njegov čips od jabuke odličan je, ukusan i zdrav, no on tu ne staje i uskoro će iznenaditi novim proizvodima – ispričala je Ljiljana Olujić iz Eko rural neta.

Inače, posjetitelji su na jučerašnjem Zelenom četvrtku osim čipsa od jabuke mogli kušati i prirodan sok od toga voća.

 

IZVOR: Glas Slavonije – M.Mihelić