Znate li da je važan sastojak fine proljetne juhe zapravo voćka? Znate li da upravo te male zelene (ne nužno samo zelene – o boji nekom drugom zgodom) kuglice sadrže najbolji i najsnažniji protein, da su najbolji izvor moćnog vitamina K, da obiluju vitaminima B skupine, da su pravi rudnik minerala – od kalcija i željaza do bakra i cinka? Znate li da je to jedna od najboljih energetskih namirnica koja jača imunitet, održava zdravlje kostiju, prevenira osteoporozu i srčana oboljenja, regulira razinu šećera u krvi, pomaže kod Alzheimera, osigurava vitalnost i usporava starenje? Znate li da je to najbolja hrana za tlo i okoliš?

Znate li da je to grašak?

A na Zelenom četvrtku na glavnoj tržnici 19. svibnja od 9 do 12 sati bit će to veličanstveni prvi ovogodišnji eko grašak, koji je dobio počasno mjesto na prvom proljetnom skupnom portretu ekoloških proizvođača koji svoje proizvode nude na osječkoj tržnici. Mala, ali značajna ekipa predstavit će se ovoga puta ne samo uobičajenim posjetiteljima tržnice, već i članovima osječkog AISEC-a i njihovim gostima koji žele saznati po čemu je to naša gradska tržnica posebna i drugačija od drugih.